Hvacmag

رادین گستر سینا نماینده رسوب زدای انگلستان

سبزيجات - قسمت اول

سبزيجات

بخشي از خسارات محتمل در بازار سبزيجات تازه (در فرايندهاي برداشت، بسته بندي، انبار و فروش) عموماٌ ناشي از تاثير دماهاي بالا در هنگام انتقال، انبار و حمل سبزيجات تازه است و سبب تسريع فرايندهاي رسيدگي، فساد و اتلاف کيفيت سبزيجات و ارزش غذايي آنها ميشود. برخي از خسارات نيز ناشي از سرمايش و انجامد سبزيجات، در دماهاي بسيار پايين است. تلفات و خسارات جدي ديگري نيز به دليل خسارات مکانيکي ناشي از حمل بيدقت يا نامناسب سبزيجات و يا به دليل چروک خوردگي و يا پلاسيدگي ناشي از کاهش رطوبت ايجاد ميگردند.
از طريق پيگيري شيوه هاي توصيه شده و پيشنهادي حمل، سرمايش، انتقال و ذخيره سبزيجات، ميتوان فرايند چروک خوردگي را به طور قابل توجهي کاهش داد. بهبوده شيوه هاي بسته بندي، انتقال تبريدي و آگاهي از نقش فرايند تبريد در حفظ کيفيت سبزيجات در سراسر فرايندهاي توليد و توزيع به بازار، امکان حمل و انتقال سبزيجات را به مناطق دورتر و با کيفيت و تازگي طبيعي اوليه در زمين کشت، فراهم ساخته است.
اين مقاله که در واقع برگرفته از کتاب اشره است، فرايندهاي پسابرداشت، سرمايش، بسته بندي، نگهداري حين حمل و انبار سبزيجات تازه را در مکان هاي مقصد پوشش ميدهد. همچنين الزامات ذخيره/ انبار برخي از سبزيجات خاص، نظير خرابي تدريجي محتمل محصول به دليل حمل و شرايط نامناسب ذخيره را مورد بررسي قرار ميدهد.

1- انتخاب محصول و حفظ کيفيت آن                                                                                                                   
خطرات عمده ابقاء کيفيت محصول در طول فريندهاي انتقال و توزيع، در ذيل ارائه شدهاند:
•    تغييرات متابوليکي (ترکيب، بافت، رنگ) ناشي از تنفس، رسيدگي و پيرشدگي (افزايش طول عمر) محصول.
•    کاهش محتواي رطوبت محصول و پلاسيدگي و چروک خوردگي ناشي از آن.
•    ضربديدگي و آسيب هاي مکانيکي ديگر.
•    بيماريهاي انگلي.
•    اختلالات فيزيولوژيکي.
•    آسيبهاي ناشي از سرمايش و انجماد.
•    تغيير در کيفيت مواد مغذي و طعم.
•    رشد (جوانهزني، ريشهزني).
•    آسيبهاي ناشي از اتيلن.
سبزيجات تازه، بافتها و اجزاء زنده اي هستند که براي تنفس دائمي، به اکسيژن کافي نياز دارند. در طول فرايند تنفس، مواد غذايي ذخيره شده اي نظير مواد قندي (شکر) به انرژي گرمايي تبديل ميشوند و درنتيجه محصول مذکور، کيفيت و ارزش غذايي خود را از دست ميدهد. در طول دوره زماني انبار و حمل و براي حفظ دماي محصولات، ميتوان فرايند تنفس را نيز به بارهاي تبريدي افزود. براي مثال، بار mg 10 از مارچوبه که تا دماي °C 4 سرد شده است، در طول يک سفر طولاني در سراسر کشور، قادر به توليد ميزاني از گرماي تنفسي است که قادر به ذوب حدود mg 4 از برنج ميباشد.
سبزيجاتي با تنفس بالاتر، داراي قابليت فساد بالاتري نيز ميباشند که درنتيجه مشکلات بيشتري را براي انتقال و حمل ايجاد ميکنند. تفاوتهاي موجود، ناشي و برآيندي از نوع و بخشي از گياهي است که مورد استفاده قرار ميگيرد، به طوريکه براي مثال، محصولات ريشهاي نظير هويج و تربچه داراي نرخ تنفس پايينتري نسبت به سبزيجات ميوهاي (خيار، فلفل) و جوانهاي (مارچوبه) هستند. فرايند تبريد درواقع بهترين شيوه کندسازي  فرايند تنفس و ديگر فرايندهاي چرخه حيات سبزيجات ميباشد.
معمولاً سبزيجات مختلف با مجموعه طبيعي و گستردهاي از ميکروارگانيزم هاي مختلف پوشانده و دربرگرفته ميشوند که تحت شرايط معيني موجب فساد تدريجي سبزيجات ميگردند. بزرگترين منبع ضايعات سبزيجات، در طول فرايند انتقال و توزيع، در واقع آسيب تدريجي ناشي از فساد سبزيجات مذکور است. هنگامي که صدمات مکانيکي موجب پارگي پوسته محصول ميگردند، ارگانيزمهاي فاسدکننده سبزيجات وارد آنها ميشوند و درصورتيکه ارگانيزمهاي مذکور درمعرض شرايط هوايي گرم (به ويژه گرم و مرطوب) قرار ميگيرند، آلودگي مذکور گسترش مييابد. به دليل آنکه دماهاي پايين موجب کنترل رشد اکثر ميکروارگانيزمها ميگردند، تبريد مناسب و کافي، در واقع بهترين شيوه براي کنترل فساد محصولات ميباشد.
همچنين فرايند تبريد ميتواند تغيير رنگ ناشي از رسيدگي و پيرشدگي محصول را بهتعويق بياندازد. براي مثال، کلم بروکلي در شرايط معمول و بدون فرايند تبريد، تنها در طول 1 روز زرد ميشود، اما در يک انبار تبريدي، تا حدود 3 تا 4 روز سبز ميماند.

برای مطالعه متن کامل مقاله به شماره دی ماه ماهنامه 95 مراجعه فرمائید.

facebook- صفحه اجتماعی فیس بوک تهویه و تاسیسات           instagram صفحه اینستاگرام تهویه و تاسیسات          linkdin صفحه linkdin تهویه و تاسیسات          Telegram صفحه تلگرام تهویه و تاسیسات

بنر
بنر
بنر

مقاله های برتر به صورت کامل

طراحی، ساخت و بهینه‌سازی بیوراکتور دوفازی همزندار به منظور حذف بخارات بنزن، تولوئن و زایلن (BTX) از جریان هوا

چكيدهدر اغلب شرایط واقعی انتشار آلودگی حاصل از فرآیندهای صنعتی معمولاً ترکیبات شیمیایی به‌صورت گروهی به فضا رها می‌شوند و کمتر پیش می‌آید که یک ترکیب شیمیایی بطور خالص منتشر شود.در این مطالعه به منظور کنترل بخارات BTX (بنزن، تولوئن و زایلن) موجود در هوا، یک بیوراکتور همزندا

نقش میکروارگانیسمها در افزایش هزینه های نگهداری و تعمیرات تجهیزات ساختمان

چکیده: میکرو ارگانیسمها در همه جا یافت می شوند؛ از یخهای قطبی گرفته تا چشمه های آب جوش کف اقیانوسها . این ارگانیسمها نقش مفیدی در تجزیه مواد زائد و برقراری چرخه های زیستی از جمله چرخه کربن و چرخه گوگرد در طبیعت بازی می کنند، اما گاهی اوقات اجرای این نقش برای صنایع ضرر و زیانها

مدیریت ریســک با محوريت بحث از پروژه‌هاي برون‌شهري تأسيسات

این مقاله، به كليات مديريت ريسك در پروژه‌هاي تأسيسات برون شهري، نظير خطوط انتقال آب، گاز و نفت و يا ايستگاه‌هاي تقويت فشار خطوط نفت، گاز و آب مي‌پردازد. بر اين اساس، كليه مراجعي كه در اين ارتباط بايد درگير شده و ريسك پروژه را بررسي و مديريت نمايند، در اين مقاله مشخص گرديده ا

عملکرد و کارآیی فناوری درایو فرکانس‌متغیر

مقدمه:کاربرد درایو فرکانس‌متغیر ( VFD) در سامانه‌های HVAC به‌طور قابل ‌توجهی افزایش یافته است. در حال حاضر VFD ها به‌طور گسترده‌ای در هواسازها، پمپ‌ها، چیلرها و بادزن‌های برج خنک‌کن مورد استفاده قرار می‌گیرند. درک و اطلاعات بهتری نسبت به VFD ها می‌تواند منجر به بهبود بهره‌ب

مفاهيم انرژي، انتروپي و اگزرژي و نقش آنها در مهندسي گرما

نمودار شکل 4 تفاوت بین جریان اگزرژی و انرژی و بدان‌وسیله کارایی را به نمایش گذاشته است. برای سامانه‌های تبدیل 4، یک کوره سوخت، گرمکن الکتریکی، یک پمپ حرارتی الکتریکی و یک نیروگاه مختلط توان و گرما موجود است. در بالا می‌بینیم که تبدیل سوخت به گرما یک کوره سوخت معمول انجام می‌

مفاهيم انرژي، انتروپي و اگزرژي و نقش‌هاي آنها در مهندسي گرما

ترموديناميك به‌صورت فراگيري به‌عنوان دانش انرژي نگريسته مي‌شود و مهندسي گرما مرتبط با به‌كار بردن بهترين استفاده از منابع انرژي در دسترس مي‌باشد. نام ترموديناميك برگرفته از كلمات يوناني ترم (حرارت) و ديناميك (نيرو) بوده كه توصيفي‌ترين تعريف از تلاش‌هاي نخستين جهت تبديل

آسیب‌شناسی فرصت‌ها و شرایط ناپایدار در مدیریت پروژه

چکیده :هدف پژوهش حاضر ارایه شناخت و چاره‌‌جویی جهت ارزیابی پروژه‌ها و نقاط ضعف و قوت در مدیریت پروژه، تعیین ضرورت‌ها، فرهنگ، شرایط ناپایدار، نگاه سیستمی و مدیریت ریسک و HR در پروژه‌ها می‌باشد. نکات مهم و ضروری که باید در مدیریت پروژه مطرح شود و موضوع فرصت و تهدید‌های قرار ر

بنر
بنر
بنر
بنر

راهنمای جامع صنعت تهویه و تأسیسات کشور

راهنمای جامع صنعت تهویه تأسیسات کشور