گردهمایی بزرگ مهندسان ساختمان کشور
گذاری به هفدهمین اجلاس هیات عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان
سازمان نظام مهندسی ساختمان، بزرگترین سازمان مردمی حال حاضر کشور است. اجلاس هیات عمومی این سازمان که یکی از مهمترین اجتماعات مهندسان و فرهیختگان کشور است، هر ساله در یکی از استانهای کشور برگزار میشود. نتایج این اجلاس و تصمیماتی که از برگزاری کارگروهها و کمیسیونهای تخصصی اتخاذ میشود، تاثیر مستقیمی بر روند ساختوساز کشور و صنعت زیربنایی ساختمان دارد. مردم نیز انتظار دارند تا نتیجه این گردهمایی، در بهبود کیفی زندگی آنان اثرگذار باشد.
هفدهمین دوره از اجلاس هیات عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در سالن سران تهران و در روزهای ۲ تا ۴ تیرماه برگزار گردید و چهرههای شاخصی در آن حضور یافتند.
اگر در این اجلاس شرکت ننمودهاید و یا از رویدادهای آن بیخبر هستید، خلاصهای از این مراسم که اقتباس از گزارشهای روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان است، در ادامه ذکر میشود؛ خواندن آن خالی از لطف نخواهد بود.
نایب رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان عنوان کرد:
رسالت اجلاس، فایق آمدن بر انبوه مشکلاتی است که جامعه مهندسی کشور را احاطه کرده
مهندس مهدی حقبین، نایب رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان در آستانه برگزاری اجلاس گفت: حرکت به سوی آینده در مهندسی کشور از مجاری مختلف عبور میکند که یکی از مهمترین معبرهای آن سازمان نظام مهندسی ساختمان و یکی از منزلگاههای مهم آن اجلاسهای سالیانه هیات عمومی است که میعادگاه نمایندگان مهندسی کشور برای ارزیابی کارنامه یکساله گذشته خود و سازمانهایشان و ترسیم خط حرکت آینده مهندسیهای هفتگانه حوزه شهرسازی، ساختمان و عمران شهری میباشد.
مهندس حقبین افزود: خوشبختانه سلسله اجلاسهایی که هفدهمین آن در تهران آغاز خواهد شد، طی ۱۶ سال گذشته بدون وقفه با نظمی چشمگیر برگزار شده و مدارک خروجی آن بهعنوان اسناد راهنمای حرکت نظام مهندسی ساختمان جایگاه مهمی در مجموعه مستندات مهندسی کشور را به خود اختصاص میدهد.
عضو هیات رئیسه شورای مرکزی در ادامه خاطرنشان کرد: کمتر موضوع مهمی در حوزه مهندسی شهری وجود دارد که در ۱۶ اجلاس گذشته به آن پرداخته نشده باشد و برای آن راهحل ارایه نشده باشد. تعدادی از تصمیمات اجلاسهای گذشته به نحوی که در اسناد آنها منعکس است هماکنون جامه عمل پوشیده و یا در حال انجاماند و البته تعدادی از راهحلهای ارایه شده هم صورت عمل به خود نگرفتند.
نایب رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان با اشاره به برگزاری اجلاس هفدهم هیات عمومی گفت: از اجلاس هفدهم که بر روی سکوی تجربیات به دست آمده از ۱۶ اجلاس گذشته تشکیل میشود انتظار میرود در اتخاذ راهکارهای فایق آمدن بر انبوه مشکلاتی که هماکنون جامعه مهندسی کشور را احاطه کرده، با بحث و تبادل نظر با همه شرکتکنندگان از بخشهای خصوصی و دولتی و از تمامی رشتههای مهندسی و تمامی پهنه جغرافیایی کشور موفقتر از اجلاسهای گذشته عمل کند.
وی خاطرنشان کرد : نزدیک به ۳۰۰ هزار مهندس عضو سازمانهای نظام مهندسی ساختمان هستند که بخش قابل توجهی از آنها فاقد شغل موثر تمام وقت مهندسی هستند و هر ساله دهها هزار نفر بر این تعداد افزوده میشود. از خدمات تمام مهندسان رشتههای مختلف در ساختمان و شهرسازی بهصورت متوازن بهره گرفته نمیشود، مناسبات کار شفاف نیست، کیفیت محصولات و خدمات مهندسی هنوز با استانداردهای مورد قبول فاصله چشمگیری دارد، مقررات ملی ساختمان و استانداردهای مصالح و خدمات جدی گرفته نمیشود، نظام کارآموزی و استاد شاگردی برای تربیت مهندسانی که تازه به حرفه وارد میشوند وجود ندارد، ضوابط و مقررات شهرسازی دستمایهای برای تعدادی از شهرداریها برای کسب در آمد از طریق نقض آنها شده است، کیفیت و کمیت آموزش کارگران فنی، کاردانان نامطلوب و در بسیاری از موارد کیفیت آموزش معماری و مهندسی نامتجانس و پایینتر از استانداردهای قابل قبول است، صنایع از حیث تولید و بازار از حیث توزیع و فروش مصالح، فراوردهها و تجهیزات و تاسیسات ساختمانی استاندارد کنترل نمیشود، رابطه سازمانهای نظام مهندسی با نهادهای تصمیمگیری در حوزه فنی و مهندسی و شهرسازی مستمر، دو جانبه، روان و متقابل نیست، رابطه آنها با دولت بسیار ضعیف و محدود به مناسبات قانونی با وزارت راه و شهرسازی و ادارات آن است، ارتباط با سایر دستگاههای دولتی فنی و اقتصادی و آموزشی و آکادمیک و نیز با سطوح عالیه قوه مجریه بسیار اندک و تشریفاتی و ارتباط با قوه مقننه و قضائیه از آن هم کمتر است. آشکار است که حل مشکلات ملی مهندسی در این سطوح نیازمند جلب همکاری تمامی مراجع ملی دخیل در این امور است.
مهندس مهدی حقبین گفت: انتظار پرداختن به تمام این موضوعات در طی یک اجلاس دو روزه به دور از واقعبینی است اما پایهگذاری بنیانهایی که برای آینده پرداختن به تمام مسایل مذکور را میسر کند در ظرفیت چنین اجلاسی میباشد.
عضو اصلی شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان بیان کرد:
ضرورت بازنگری در فرایند تدوین طرحهای توسعه شهری
عضو اصلی شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی در آستانه برگزاری هفدهمین اجلاس هیات عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان با تاکید بر الهام از مبانی ارزشمند اسلامی و دستیابی به اهداف سازمان نظام مهندسی و کنترل ساختمان گفت: ما در زمینه طرحهای توسعه شهری نیاز به بازنگری در فرایند تهیه برنامهها و طرحهای توسعه شهری به ویژه در ارتباط با طرحهای جامع و تفضیلی داریم.
مهندس شیرزاد یزدانی با اشاره به برنامههای در دستور کار هفدهمین اجلاس هیات عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور افزود: تهیه و تصویب هر چه سریعتر قانون جامع شهرسازی کشور بر مبنای سیاست و راهبردهای کلی مقام معظم رهبری که در بخش شهرسازی نسبت به آن تاکید داشتهاند یک ضرورت است. وی تاکید کرد: این موضوع میتواند مبنای تصمیمات، سیاستگذاریها و اقدامات متولیان در بحث شهرسازی باشد.
یزدانی همچنین با اشاره به اصلاح قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان که این روزها در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار دارد، گفت: درخواست ما در طول برگزاری اجلاس این است که به موضوع شهرسازی و مهندسان شهرساز توجه بیشتری شود و شرایط قانون بهگونهای تعریف شود که امکان مشارکت هرچه بیشتر صاحبان حرفه شهرسازی در توسعه و آبادانی کشور فراهم شود.
یکصد و هفتاد و هشتمین جلسه شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان
جلسه یکصد و هفتاد و هشتمین جلسه شورای مرکزی، در دوم تیر ماه در هتل پارسیان آزادی با حضور اعضای شورای مرکزی دوره ششم و روسای سازمان نظام مهندسی ساختمان برگزار گردید. جلسه با قرائت کلام ا… مجید آغاز و پس از طرح سخنان پیش از دستور با سخنان جاری رییس سازمان نظام مهندسی ادامه یافت. اعضای محترم اصلی شورای مرکزی با افزایش تعداد گروهها و کمیسیونها موافقت نمودند. سپس با رای اعضای اصلی شورای مرکزی، مدیر صندوق مشترک و دبیر اجرایی آن به عنوان هیات عامل موضوع نظامنامه صندوق مشترک طبق ماده ۳۷ قانون تعیین گردید و پس از آن بحث و بررسی مسایل و مباحث مربوط به هیات عمومی صورت پذیرفت.
رییس شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان اظهار نمود:
تبدیل نظامهای مهندسی ساختمان و فنی و اجرایی، به یک نظام واحد
مهندس ترکان در سخنرانی افتتاحیه هفدهمین اجلاس هیات عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان با بیان این مطلب گفت: در سال ۱۳۳۶ و همزمان با تشکیل سازمان برنامه و بودجه که بر سه جز کارفرما، مشاور و پیمانکار استوار بود، حوزه ساختوساز و فعالیتهای عمرانی بخش دولتی تحت پوشش قرار گرفت و پس از ۶۰ سال تجربه، با اقدامات اصلاحی صورت گرفته از عملکرد خوبی برخوردار بوده است.
وی در ادامه افزود: قانون نظام مهندسی ساختمان نیز قصد دارد این روابط را به کارفرمایی بخش خصوصی انتقال دهد که چگونگی آن مورد سوال است.
رییس شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان با بیان اینکه این قانون در ۲۰ سال گذشته در مسیر تکامل بوده اما اجرای آن به اندازه نظام فنی و اجرایی موفق نبوده است، گفت: در این بین وزارت راه و شهرسازی در نظر دارد تا این دو نظام را به یک نظام واحد تبدیل کند تا در این نظام کلیه موارد در نظر گرفته شده و اجزای مختلف چرخه ساختوساز را از مهندس تا بهرهبردار در نظر بگیرد.
وی افزود: امید است در مقطع پیش رو و با افکار بلند وزیر راه و شهرسازی و مهندس هاشمی، ریاست محترم کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی و همراهی اعضای شورای مرکزی با دیدگاه اصلاح و نوسازی، یکپارچهسازی نظام فنی و اجرایی کشور و نظام مهندسی ساختمان صورت گیرد تا قانون نظام مهندسی ساختمان نیز مانند شرایط عمومی پیمان با داشتن قرارداد، رابطه بخش خصوصی را با متخصصان بهبود دهد.
وی در پایان اظهار داشت: در اجلاس پیش رو هیات رئیسه شورای مرکزی سازمان، خطیمشیهای تعیین شده در این دوره را به هیات عمومی تقدیم میکند تا مورد بررسی و تصویب قرار بگیرد و برنامهریزیهای آینده سازمان را مشخص کند.
وزیر نفت اشاره کرد:
بیشترین اتلاف انرژی پس از نیروگاهها و حمل و نقل و کشاورزی، در حوزه ساختمان است
دکتر زنگنه در مراسم افتتاحیه اجلاس با بیان این مطلب که یارانه سوخت تهدیدی برای اقتصاد کشور است گفت: این مساله علاوه بر یک تهدید میتواند به فرصتی برای کار تبدیل شود. در کشور ما شدت انرژی بسیار بالاست و در مقابل بهرهوری انرژی پایین و هدررفت انرژی به شکل قابل ملاحظهای زیاد است.
به گفته عضو اصلی شورای مرکزی، بیشترین اتلاف انرژی پس از نیروگاهها و حمل و نقل و کشاورزی، در حوزه ساختمان است که نه تنها در بهرهبرداری بلکه در ساختوساز نیز به چشم میخورد.
وی گفت: بنابراین یکی از بخشهای مهم که باید در آن صرفهجویی صورت گیرد، مسکن است که در این خصوص پروژههایی تعریف شده و مهندسان نیز در این خصوص سهیم هستند. در کشور ما بیش از ۲ میلیون موتورخانه وجود دارد که گاز سوز هستند و با برآوردهای صورت گرفته میتوان با تغییراتی، مصرف انرژی آنها را تا ۳۰ درصد کاهش داد. این کاهش مصرف به ازای هر متر مربع ۵۰۰ تومان خریداری خواهد شد و ملاک این صرفهجویی قبوض خواهد بود. در این صورت شرکتهای تاسیساتی و اسکو که فعالیتهای آنها در بخش نرمافزاری بهینهسازی مصرف انرژی است، نقش کلیدی خواهند داشت.
وی در پایان افزود: در بخش ساختوساز نیز میتوان بهگونهای عمل نمود که صرفهجویی اتفاق بیفتد که نیازمند بررسی و تحقق از سوی کارگروههای تخصصی است.
وزیر راه و شهرسازی عنوان نمود:
نظام مهندسی ساختمان و نظام فنی و اجرایی کشور دو روی یک سکه
وزیر راه و شهرسازی در سخنرانی آغاز به کار هفدهمین اجلاس هیات عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان با بیان این مطلب گفت: میتوان با همکاری نظام مهندسی ساختمان و نظام فنی و اجرایی کشور در بهبود شرایط جامعه مهندسی کشور گام برداشت. ۲۰ سال از تصویب قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان میگذرد اما مهندسی از سبقه بیشتری برخوردار است. لذا شایسته است عملکرد خود را بررسی کنیم.
وی افزود : سازمان نظام مهندسی ساختمان به عنوان یک نظام مطرح است و ماده ۴ قانون نظام مهندسی ساختمان در بردارنده یک مطلب مهم است که اجرای آن را با مشکل مواجه کرده است. این ماده عنوان میکند که اشتغال به امر مهندسی و پذیرش مسئولیت و فعالیت در این زمینه منوط به داشتن صلاحیت است و کسی که فاقد صلاحیت است را از امکان پذیرش مسئولیت برحذر میدارد. اما در عمل بسیار ناقص اجرا شده و امکان اشتغال مهندسان را خارج از ماده ۴ فراهم نموده است. این موضوع نشاندهنده جامعیت قانون و نقص در اجراست. این مساله که قانون نظام مهندسی ناظر بر فعالیت بخش خصوصی و نظام فنی و اجرایی کشور ناظر بر فعالیتهای بخش دولتی است این نقص را آشکار میکند.
دکتر آخوندی در ادامه به قانون نظام مهندسی ساختمان اشاره کرد که در این قانون صلاحیت مهندسان لازمه اشتغال است و داشتن اجازه فعالیت شرط لازم و کافی نیست. شرط کافی، سازماندهی فعالیت است که بر اساس موضوع فعالیت، بازرسی، نظارت، آموزش و بر اساس اندازه کار صورت میگیرد. وی اضافه کرد: برخی از فعالیتهای مهندسی را شاید هر کسی بتواند انجام دهد اما در زمینههایی نیازمند داشتن نظام همکاری بین حوزههای مختلف و یا به لحاظ اندازه نیازمند سازماندهی گسترده است. اما مشکلی که در اجرای قانون رخ داده در بخشی است که با صلاحیت آغاز شده و همه چایز با واحد مهندس سنجیده میشود. لذا مفهوم پیوستگی و یکپارچگی و اسناد حقوقی، بیمه، پیدایش، اجرا و نظارت کنار میرود و تحت تاثیر واحد مهندس قرار میگیرد درحالیکه عکس آن در نظام فنی و اجرایی حکمفرما بوده است و این افراط و تفریط در سامانه مخرب است. اما قانون ثبت شرکتها میتواند در این خصوص راهگشا باشد.. برای رفع تمامی موانع و چالشهای موجود ما نیازمند یک قاعده کلی هستیم که نظام مهندسی ساختمان و اجرای ماده ۴ این قانون است. اشتغال مهندسی فارغ از بحث کارفرما با توجه به قانون باید از مفهوم صلاحیت عبور کند و در فعالیت کلیه شرکتها یک مهندس دارای صلاحیت حضور داشته باشد که در نظام صنفی این مساله مدتهاست که اجرایی شده است. میتوان با اجرای این قاعده فعالیتهای مهندسان را در سطح کلان ساماندهی کنیم.
وی در بخش دیگری به محیط فعالیت مهندسان اشاره کرد و گفت: در این خصوص نیز مشکلات عدیدهای به چشم میخورد. در جایی که کارفرما دولت است فعالیت مهندسان کیفیت برتری دارد اما زمانی که کارفرما اشخاص حقیقی هستند و امکان ممیزی مهندسان نیست، کار افت میکند. اما قانون در این زمینه مسئولیت را به شهرداری و مراجع صدور پروانه می دهد. اما سوال در اینجاست که در جایی که کار مهندسان افت پیدا میکند، آیا نتیجه، حاصل کار مهندس است و مسئولیتش نیز به عهده اوست و یا محصول نظام کنترل و شهرداریهاست. اما شهرداری به دلیل اینکه امکان تامین منابع برای فعالیتهای خود را ندارند اقدام به فروش شهر به شهروندان میکند. لذا باید یکبار برای همیشه در سطح دولت، مجلس و دولتهای محلی به آن پرداخت و راهحلی برای آن یافت. اما امکان اینکه شهرداریها صد در صد خودکفا شوند وجود ندارد.
دکتر آخوندی در بخش پایانی صحبت های خود به رویکرد خصوصیسازی اشاره کرد و با بیان اینکه سازمان نظام مهندسی ساختمان با بهرهمندی از ۲۵۰ هزار مهندس عضو، مسوول توزیع کار شده و رقابت را از بین برده است، به ضرورت توجه به بازار مهندسی تاکید کرد و گفت: نظام مهندسی مسوول این کار نیست و شهرداری بایستی با قرارداد با شرکتهای مهندسی وارد عمل شوند. باید به قاعده بازار برگشت و رقابت را به آن وارد کرد که این امر میتواند اعتلای مهندسی و افزایش رفاه را در پی داشته باشد. امید میرود با همفکری در شورای مرکزی و دیگر انجمنها و اصناف بتوان قاعده نظام مهندسی را فراگیرکرد.
تصویب خط مشی و راهبردهای عملی سازمان نظام مهندسی ساختمان
در نشست هیات عمومی اجلاس در دوم تیر ماه، خطمشی و راهبردهای عملی سازمان نظام مهندسی ساختمان با اکثریت آرا به تصویب رسید. در این جلسه مهندس ترکان رییس شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان، به تشریح بندهای هفدهگانه خطیمشی پرداخت و پس از آن موافقان و مخالفان نظرات خود را اعلام کردند. در اعلام نظرهای نمایندگان موافق و مخالف استانها، اصل بر برنامهریزی و اجرایی شدن این خطمشیها بود که با توجه به تجربیات سالهای گذشته و توضیحات مهندس ترکان با اضافه نمودن یک بند با اکثریت آرا به تصویب هیات عمومی اجلاس هفدهم رسید.
برگزاری جلسات روسای شورای انتظامی و بازرسان استانها
دراولین روز اجلاس هفدهم هیات عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان، جلسه روسای شوراهای انتظامی نظام مهندسیهای سراسر کشور در سالن دکتر شهریاری و بازرسان سازمان در سالن شهید دکتر احمدی روشن، با دستور کار بررسی موانع اجرای خطمشی در استانها و همچنین نحوه برخورد با تخلفات حرفهای برگزار شد.
گزارش عملکرد هیات اجرایی اجلاس هفدهم
دبیر هیات اجرایی اجلاس هفدهم در مراسم اختتامیه هفدهمین اجلاس هیات عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان گزارش عملکرد هیات اجرایی را به اعضای هیات عمومی ارایه کرد که به شرح زیر میباشد:
۱-بالغ بر۱۰۰ مورد مکاتبه و پیگیری جهت هماهنگی و برگزاری اجلاس
۲- تنظیم برنامه عملیاتی هیات اجرایی و تقسیم کار
۳- اعلام خط و مشی ریاست محترم سازمان و اعلام کمیسیونهای هفتگانه در اجلاس هفدهم
۴- برگزاری حدود ۲۵ جلسه هیات اجرایی اجلاس و حدود ۵۰ جلسه هماهنگی امور اجلاس
۵-تهیه و جمعآوری گزارش عملکرد کمیسیونها، گروهها، استانها و شورای مرکزی
۶-پیگیری، بازدید و حدود ۳۰ جلسه جهت عقد فرارداد با باشگاه فرهنگی و ورزشی نهاد ریاست جمهوری، سالن اجلاس سران و برج میلاد
۷-مکاتبه و دعوت از حدود ۱۰۰۰ نفر از نخبگان استانی و کشوری ساختمان و مقامات کشوری و مهمان خارجی
۸-جذب اسپانسر و حامی جهت برگزاری اجلاس
۹- تهیه پک اجلاس، هدیه مدعوین، قطعنامه و …
۱۰-برنامهریزی تفصیلی امور اجرایی از پذیرش میهمان تا اختتامیه (به تفکیک جزء)
۱۱- اجرای برنامه زمانی ایاب و ذهاب اعضای هیات عمومی و مدعوین به محلهای تعیین شده
۱۲- ارسال پیامک (اطلاعرسانی) در خصوص امور مرتبط با اجلاس به طور مستمر
۱۳-هدایت مدعوین برای شرکت در جلسه هیات عمومی و جلسات جنبی
۱۴- برنامه توزیع اتاقهای محل اسکان بهنحویکه مدعوین حداقل زمان انتظار را برای اسکان صرف نمایند
۱۵-توزیع بستههای برنامه، شامل کتاب و سایر اطلاعات در بدو ورود به هتل
۱۶- برگزاری جلسه شورای مرکزی در محل هتل
۱۷- برگزاری مراسم افتتاحیه اجلاس طبق برنامه
۱۸- شروع جلسه هیات عمومی و سایر جلسات جنبی وتفریحی طبق برنامه
۱۹-اجرای برنامه اختتامیه و قدردانی از حامیان مالی و عوامل اجرایی طبق برنامه تدوین شده
تصویب تراز مالی سال ۹۲ و بودجه ۹۳
هیات عمومی به استناد بند پ ماده ۱۰۷ آییننامه اجرایی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان در هفدهمین اجلاس هیات عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان (شورای مرکزی)، صورتحساب، ترازنامه و حساب مازاد درآمد و هزینه منتهی به ۲۹/۱۲/۱۳۹۲شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان را با اکثریت آرا مصوب نمود.
همچنین در ادامه بودجه پیشنهادی شورای مرکزی توسط آقای دکتر قناعت قرائت، سرانه حق عضویت به ازای هر نفر عضو سازمان استانها بدون افزایش نسبت به سال ۹۲ به مبلغ ۲۵۰ هزار ریال مصوب و در نتیجه بودجه پیشنهادی شورای مرکزی به مبلغ ۶۱۸/۱۲۵ میلیون ریال با اکثریت آرا به تصویب رسید.
افزایش اعضای گروهها و کمیسیونهای تخصصی شورای مرکزی
با اعلام وصول نامه نود نفر از اعضای شرکتکننده در هفدهمین اجلاس هیات عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان مبنی بر افزایش اعضای گروهها و کمیسیونهای تخصصی شورای مرکزی به بیست نفر، موضوع در هیات عمومی به رای گذاشته شد و با اکثریت آرا به تصویب رسید.
بر این اساس شورای مرکزی موظف خواهد بود مصوبه فوق را پیگیری نماید.
مراسم اختتامیه
اختتامیه هفدهمین اجلاس هیات عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان با حضور مهندس ترکان، رئیس شورای مرکزی و اعضای هیات عمومی اجلاس هفدهم برگزار شد.
در مراسم پایانی، گزارش عملکرد یکساله استانهای قزوین و خراسان رضوی به هیات عمومی ارایه شد و با سخنرانی حامیان برگزاری اجلاس، قرائت سند تصمیمات پایانی و تقدیر از برگزارکنندگان و هیات اجرایی اجلاس و شرکتها و حامیان مالی، اجلاس هفدهم به کار خود پایان داد.
تقدیر و تشکر رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان از تمامی مشارکتکنندگان در اجلاس هفدهم سازمان
مهندس اکبر ترکان طی بیانیهای در تاریخ پنجم تیر ماه، مراتب تقدیر و تشکر خود را از تمامی مشارکتکنندگان در اجلاس هفدهم سازمان نظام مهندسی ساختمان بیان داشتند:
هواللطیف
اجتماع نزدیک به هفتصد تن از برگزیدگان جامعه مهندسی سراسر کشور برای طرح و بررسی مبرمترین مسایل پیشروی صنعت ساختمان کشور رویداد مهم و یگانهای است که همه ساله به همت شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان در یکی از استانهای کشور اتفاق میافتد و هفدهمین دوره آن در سوم و چهارم تیرماه سال جاری در شهر تهران بر گزار شد. اجلاس تهران که در محل سالن اجلاس سران و بر پایه قانون و سنت سالهای گذشته برگزار شد در پی ایجاد پنج تغییر در شیوههای مرسوم گذشته بود:
نخست اختصاص افتتاحیه با سخنرانان کاملاا مربوط به فعالیتهای نظام مهندسی و اجتناب از سخنرانیهای تشریفاتی؛
دوم کاستن از تعداد کمیسیونهای کاری و تخصصی برای افزایش بازده با مشارکت تعداد بیشتری از صاحبنظران؛
سوم تبدیل خطمشیهای هفدهگانه به تم و زمینه اصلی اجلاس
چهارم دعوت از شهردار تهران به عنوان مسوول کنترل ساختوساز در شهر
پنجم تبدیل قطعنامه پایانی به «سند گزیده تصمیمات کمیسیونها و کارگروههای تخصصی» که برای جلسات کاری عنوان مناسبتری از قطعنامه میباشد.
امید است این تغییرات، اجلاس هفدهم را به نقطه عطفی در روند برگزاری اجلاس هیات عمومی در سالهای پیش رو تبدیل کند.
در اینجا ضروری است از تمامی رسانهها و خبرنگاران و اصحاب قلم و دوربین که با حضور در اجلاس هفدهم به انعکاس وقایع و برنامههای آن پرداخته و طیف مشاوران و حامیان اجلاس هفدهم را از تعداد حاضران در اجلاس به جمعیتی چند برابری تبدیل نمودند کمال تشکر و قدردانی را به عمل آوریم.
هرچند نظم و تدارک این اجلاس بدون تردید علاوه بر برنامهریزیهای هیات رئیسه مرهون و مدیون زحمات هیات برگزاری اجلاس، روابط عمومی شورای مرکزی و زحمات قابل تقدیر کارکنان شریف شورای مرکزی، رییس هیات مدیره و کارکنان نظام مهندسی ساختمان استان تهران بوده است؛ اما پرباری نتایج آن محصول مشارکت جدی تمامی شرکتکنندگان در اجلاس اعم از اعضای اصلی و علیالبدل هیات مدیرهها و شوراهای انتظامی سازمان استانها و مدیران کل ستادی و استانی وزارت راه و شهرسازی و کارشناسان مدعو و مشاوران شورای مرکزی در بحثهای گسترده فنی و حرفهای بوده که ماحصل این اجلاس را نسبت به گذشته در جایگاه بالاتر و ویژهای قرارداده است.
همانگونهکه صدای رعد و درخشش برق و بارش رحمت و طراوت و زندگی از برخورد ابرهای بارانزا بهوجود میآید، به یقین زایش اندیشههای نو و طرحهای مبدعانه و راهگشای آینده تنها از برخورد اندیشههای صاحبنظران و تعاطی آرای آنان با یکدیگر خلق میشوند. از اینروست که وظیفه برگزارکنندگان اجلاس و پشتیبانان آن تنها ایجاد فضایی مساعد و آرام برای این تبادلات اندیشهورزانه بوده است، اما محصول باروری و باززایی اندیشهها و ابتکارات که در قالب اسناد اجلاس، دربردارنده راهکارهای حل مسایل متعدد و پیچیده مهندسی و نیز ساختوساز کشور و حرکت پایدار بهسوی آینده است، متعلق به تمامی شرکتکنندگان در بحثهای اجلاس است.
تقدیر و تشکر ما تقدیم همگان باد، هم برگزارکنندگان و پشتیبانان و هم شرکتکنندگان و تولیدکنندگان طرحها و پیشنهادات و مصوبات.